Cynthia & Gideon: trouwen tijdens corona

Redactie

Redactie

Het coronavirus heeft wereldwijd invloed op bruiloften, maar niet op de liefde van Cynthia (33) en Gideon (33) voor elkaar, want die blijft onveranderd. Na lang wikken en wegen over het uitstellen van hun bruiloft hebben de twee besloten alsnog nú te trouwen. Hoe doen ze dat en welke tips hebben zij voor jou?
Datum: 29-7-2020

De twee hadden deze maand een meerdaagse festivalbruiloft gepland in de Franse Ardennen, maar “door corona ging dat hele feest daar niet door”, vertelt Gideon. Toch was het uitstellen van de bruiloft geen optie. “Je weet niet hoe de situatie volgend jaar is en omdat de reden waarom wij willen trouwen niet veranderd is en wij allebei gezond zijn, willen we toch graag nu trouwen. Dan komt het feest vanzelf wel”, vult Cynthia aan.

Gastenlijst bijwerken

Nu de bruiloft door kan gaan, hebben Cynthia en Gideon allereerst moeten snijden in hun daggastenlijst. Cynthia: “Dat hebben we heel praktisch gedaan door te kijken wie eventueel een taak zou kunnen krijgen. Zo hebben we een vriendin gevraagd om mijn make-up te doen en een andere vriendin voor mijn haar. Dit was voor ons een lastige keuze, die we vooral uit logistieke overwegingen hebben gemaakt.”

Vanwege de versoepelingen staat de teller nu op 35 gasten, exclusief leveranciers. Cynthia en Gideon hebben de groep bewust klein gehouden, omdat hun moeders allebei astma hebben. Op deze manier willen zij daarin hun verantwoordelijkheid nemen. Voor de gasten die niet fysiek aanwezig kunnen zijn, is een livestream geregeld via YouTube, zodat ze toch kunnen meegenieten van alle mooie momenten. Ook zal er nog een groot feest gegeven worden zodra de situatie dat weer toelaat.

Coronaproof oplossingen

Voor de styling van hun dag heeft het bruidspaar het TE LEUK TROUWEN-team ingehuurd. “We hebben samen gezeten voor alle seating plans. Je kunt dus niet zomaar ergens gaan zitten, omdat alleen huishoudens bij elkaar mogen zitten. Ook hebben we extra tafels gehuurd, omdat er bij het diner 1,5 meter tussen de verschillende huishoudens moet zitten. We hebben alles uitgetekend, zodat we bij controle meteen kunnen aantonen dat overal rekening mee is gehouden”, vertelt Cynthia.

Ze vervolgt: “TE LEUK TROUWEN heeft een disinfection stationairy gemaakt speciaal voor bruiloften, zodat gasten de hele dag door hun handen kunnen wassen en ontsmetten. Het eten wordt ook niet meer uitgeserveerd, maar mensen kunnen het zelf pakken. En we hebben onze gasten de opdracht gegeven om zelf een originele manier te bedenken om ons te feliciteren, want voor iedereen voelt dat anders. De hele situatie vraagt om omdenken en volgens ons kan dat tot de mooiste en verrassendste dingen leiden, dus we zijn benieuwd waar onze vrienden en familie mee komen.”

Tips

Weet waarvoor je trouwt
“Wees positief en vergeet niet waarvoor je trouwt. Voor ons is dat de main reason dat wij samen verder willen gaan en klaar zijn voor de volgende stap in ons leven”, zegt Cynthia.

Trek je bruidsjurk wél aan
“Gideon en ik hebben het afgelopen jaar ook bruiloften van anderen vastgelegd. Tijdens de huwelijksvoorbereidingen gaf een bruid aan dat ze haar trouwjurk niet op haar bruiloft aan wilde doen, maar liever wilde bewaren voor het grote feest op een ander moment, zodra de coronamaatregelen dat weer toelaten. Dus ik zei: ‘Het is nog steeds jullie dag en je weet helemaal niet wat er volgend jaar wel of niet kan. Dus als ik je mag adviseren: draag juist wél je jurk.’ Die bruid heeft dat uiteindelijk toch gedaan en is daar achteraf zo blij mee.”

Pak je moment
“Je bruiloft organiseren in deze tijd betekent misschien dat je je trouwfeest iets kleiner viert of net als ons uitstelt, maar ik wil echt als tip meegeven: pak je moment tijdens je bruiloft. Ook al is het met een intiem gezelschap of anders dan gepland: het échte trouwen doe je toch maar die ene dag. En alles wat daarna komt, zoals het feest, is mooi meegenomen.”

Doe wat goed voelt
“Laat je niet afschrikken door mensen die je waarschuwen om nu te trouwen, want iedereen wil je een soort van behoeden. Dat hebben wij ook gemerkt. Blijf daarin echt dicht bij jezelf en doe wat goed voelt.”

Digitale uitnodiging
“Wij hebben de trouwkaarten niet meer kunnen versturen wegens tijdgebrek. Gideon had hem al wel helemaal ontworpen, dus we hebben ‘m digitaal toegestuurd.”

Deze bruiloft op Bruid & Bruidegom TV

In aanloop naar hun grote dag hebben Cynthia en Gideon, die zelf hun eigen mediabedrijf hebben, alle huwelijksvoorbereidingen vastgelegd op beeld. Via vlogs op YouTube houden ze hun gasten op de hoogte van alle ontwikkelingen en updates. Zien hoe dat eraan toegaat of gewoon inspiratie opdoen? Klik dan hier.

Deel dit bericht:

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin