Classy capes: De cape als glamorous statement

Redactie

Redactie

Ben jij op zoek naar hét classy item voor jouw trouwoutfit? Dan is de bruidscape de perfecte keuze. Dit alternatief voor de sluier geeft je look die gewilde moderne en theatrale uitstraling. Wij zijn verliefd op dit prachtige item en hieronder lees je precies waarom.

All time favorite

De sluier en sleep zijn de meest bekende klassiekers in de bruidsmode. Maar de cape is stiekem al eeuwenlang populair. Vroeger droegen prinsessen en andere vrouwelijke royals de cape om zich te beschermen tegen kou, wind en natte voeten. Chic en praktisch. En de cape was hiermee ook een teken van welvaart en invloed. Geen wonder dus dat de cape nog steeds zo’n koninklijke uitstraling geeft.

Bruidsjurk met cape

Er zijn meerdere manieren voor het dragen van een cape. Draag hem klassiek over je schouders of gesloten in je nek door middel van een knoop, lint of lusje. In tegenstelling tot een jasje heeft een cape geen mouwen en is-ie lekker wijd. Een heerlijk licht en luchtig item dat zich makkelijk aan en uit laat trekken. Handig als je een pompeuze jurk hebt uitgekozen die je niet kunt of wilt combineren met een jasje. Let er wel op dat de cape exact dezelfde kleurtoon heeft als je bruidsjurk voor een stijlvolle uitstraling. Transparant kan natuurlijk ook.

Voor vriendinnen

Je denkt al snel aan vliegende superhelden bij een cape. Maar geloof ons, niemand die op de belangrijkste dag iets anders denkt dan: glamourstatement! En trouwens, die superheldenlook is zo verkeerd nog niet. Door te kiezen voor een bruidscape ben jij die zelfverzekerde bruid met een elegantie die niet te stuiten is.

Kies je cape

Je kunt uit veel verschillende capes kiezen dit seizoen. Sommige zijn lang, andere juist kort, de materialen zijn uiteenlopend en er zijn allerlei vormen. Daar worden we blij van! Dit betekent namelijk dat je een cape kunt kiezen die echt bij jou en je bruidslook past. Naast deze diverse stijlen vind je in de bruidsmode trouwjurken met details die doen denken aan een cape. Zo zijn er jurken met een prachtige sleep bevestigd aan de achterzijde. Ook stralen mouwtjes die tot de grond reiken die gewilde cape-vibe uit.

Deel dit bericht:

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin