3 verrassende honeymoonbestemmingen

Redactie

Redactie

Als avontuurlijk en reislustig koppel zijn jullie natuurlijk helemaal te porren voor een originele huwelijksreisbestemming. Plekken waar je geen handdoekje neerlegt bij het zwembad om je stoel te reserveren, want in deze landen is voldoende ruimte voor iedereen!

De Balkan

De Balkan is the place to be! Montenegro bijvoorbeeld: een van de mooiste landjes van Europa, met onder andere badplaats Badva, het Ostrog-klooster, gebouwd in een 900 meter hoge steile bergwand en nationaal park Durmitor. Of wat dacht je van Bosnië en Herzegovina? Dit prachtige land heeft heel veel moois te bieden. Van de Kravica-watervallen tot het bijzondere stadje Mostar, met de wereldberoemde Stari Most-brug. Naar de Balkan kun je vliegen, maar je kunt er ook een treinreis van maken, of een romantische honeymoon roadtrip.

Georgië

Dit Europese land ligt tussen Turkije en Rusland ingeklemd en kent een roerige geschiedenis. Op dit moment is het er rustig en daarmee een perfecte verrassende bestemming voor je huwelijksreis. Georgië heeft namelijk bergen, zee, bruisende steden en een levendige wijncultuur. Je vindt er uitgestrekte natuur en bijzondere ruïnes, maar ook alles voor een relaxte stranddag aan de Zwarte Zee. De mensen zijn vriendelijk, de sfeer is goed en de prijzen zijn laag. Ook fijn: je bent er in een paar uurtjes! What’s not to like?

IJsland

Waar denk je aan bij vulkanen, geisers, watervallen, heetwaterbronnen en gletsjers? Juist, IJsland! Nergens anders ter wereld vind je zo veel unieke natuurverschijnselen zo dicht bij elkaar. Het eiland leent zich perfect voor een avontuurlijke huwelijksreis, waarbij je wandelingen over zwarte vulkanische stranden en langs gletsjermeren af kunt wisselen met een middagje chillen in een hot spring. Een boottrip om walvissen te spotten maakt jullie honeymoon extra bijzonder. Hoofdstad Reykjavik is hip én gezellig, met leuke restaurants, een bruisend nachtleven en bijzondere winkeltjes. Het is een prima uitvalsbasis om de rest van IJsland te verkennen.

Tekst: Nikki Bijhouwer

Deel dit bericht:

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin